Exkurze v České televizi

Akce/foto

S příchodem jara postupně došlo ke zrušení všech protiepidemických opatření, a tak se naše škola mohla po třech letech vydat na exkurzi do pražské České televize. Necelá třicítka žáků 9. ročníku se kromě ČT těšila na Českou tiskovou kancelář (ČTK).

Kvůli 93minutovému zpoždění rychlíku jsme však byli nuceni ČTK vyškrtnout z programu a místo toho zamířit přímo na Kavčí hory, kde už vše běželo podle plánu. Následoval oběd v příjemné restauraci Food Garden a poté prohlídka ČT s oblíbeným panem Vladimírem Bezděkem.

Ve zmodernizovaném přednáškovém sále jsme se dozvěděli, jak celý mediální kolos funguje, a zároveň si uvědomili zodpovědnost, se kterou do naší společnosti každodenně vstupuje. Na prohlídkové trase bylo k vidění velké množství pohádkových postaviček, mohli jsme nahlédnout do technického zázemí s připravovanými interiéry pro natáčení nejrůznějších filmových snímků, dále nám bylo dovoleno vstoupit na planetu YO z „druhé strany“ televizní obrazovky, zahlédnout pana režiséra Lumíra Olšovského, vyzkoušet si moderování zpráv pomocí čtecího zařízení, manipulaci s obřími kamerami nebo přichystané kostýmy.

Z Prahy jsme si kromě zážitků dovezli několik suvenýrů z ČT a Palladia a zároveň byli rádi, že naše cesta domů proběhla bez dalších komplikací.

Mgr. E. Muroňová