Táta by to asi nepochopil, aneb když město čte 2019

Akce/foto

Velký billboard na hlavní třídě v Šumperku. Literárně hudební akce v knihovně, divadle, kině, klášterním kostele, ZUŠce, čtenářská štafeta po školách, knížka...

To vše vzpomněl Lukáš Hurník, syn skladatele a spisovatele Ilji Hurníka, v sobotu při povídání na divadelním Hrádku. S nadsázkou označil akci „Město čte knihu“ za nepochopitelnou akci pro něj, a jak řekl, tak že si myslí i pro jeho otce. Vysekl tím všem organizátorům velkou poklonu a také velké a vřelé poděkování.

Je dobře, a jsme tomu moc rádi, že se takovéto akce zúčastnila i naše škola. V rámci „čtenářské štafety“ naši žáci spolu se svými pedagogy nachystali krátké komponované pásmo. To pak předvedli jak pro své spolužáky, tak i pro účastníky výše zmiňované štafety. Vystoupení sklidilo zasloužený potlesk.

Skončil další ročník akce „Město čte knihu“. Vrbová píšťalka (tak se jmenuje kniha vydaná při této příležitosti) dopískala. Bude však znít určitě v srdcích všech těch, kteří se zúčastnili této výjimečné akce. Za rok, při šestnáctém ročníku akce „Město čte knihu“, se opět potkáme. V knihovně, divadle, kině, klášterním kostele, ZUŠce, na školách. U nové knížky. Při čtenářské štafetě. Možná je to „nepochopitelné“. My už se však začínáme těšit.

Mgr. Adéla Nevrlá