Soustředění školního pěveckého sboru.

Akce/foto

Dne 23. října roku 2019 odjel náš školní dětský pěvecký sbor Ptáčata do Mladoňova. Zde se v prostorách Ústavu ekologického vzdělávání „Pod vrtulí“ konalo podzimní soustředění našich zpěváčků.

Letošní školní sborové konání však započalo již dříve, a to vystoupením nejstarších sborových děvčat na vernisáži „Výstava Origami a skládané knihy“ v Šumperské knihovně TGM dne 17. 10. 2019.

Na mladoňovském soustředění jsme se připravovali na akce, které nás ve školním roce 2019/2020 čekají. Malí zpěváčci se chystali na společné vystoupení v Klášterním kostele společně s Barevnými dětmi Šumperského dětského sboru. Toto zpívání proběhne v sobotu 23. 11. 2019. Následovat bude příjemná akce „Loučenská Vločka“. Nesmíme zapomenout na zpívání o adventu a Vánocích.

Na uvedeném soustředění se zpěváčci připravovali také na vystoupení v soutěži „Vánoční akordy 2019“ v Ostravě (26. 11. 2019). Jak jsme dopadli, dáme vědět...

Nejen zpěvem žily děti v Mladoňově. Užily si spoustu známých i méně známých deskových her a také chvilek společně promlčených. Další soustředění je za námi a věříme, že významně přispěje k dobrému průběhu všech připravovaných akcí. 

Mgr. Adéla Nevrlá