Školní pěvecký sbor v Tovačově

Akce/foto

Na Den dětí, 1. 6. 2023, se vydal náš dětský pěvecký sbor Ptáčát(k)a do Tovačova. Na pozvání zdejší Základní školy a Mateřské škola Tovačov jsme uspořádali koncert pro jejich děti. V prostorách místní „zušky“ jsme rozezpívali všechny zúčastněné. Společné zpívání našich zpěváků s diváky a s vyučujícími, bylo vnímáno jako to nejkrásnější z koncertu. V prostředí tovačovského zámku se nám krásně zpívalo.

Po koncertě následovala procházka k tovačovským rybníkům a slíbená prohlídka zámku. Paní kastelánka nás zavedla do prostor, kde se návštěvníci normálně nedostanou. Za tuto ochotu jsme ji v zámecké kapli zazpívali.

Poděkování patří zástupkyni ředitele místní školy a také paní ředitelce ZUŠ Tovačov, pobočka Prostějov, za pozvání a paní kastelánce za velmi milé přijetí. Dále chceme poděkovat městu Šumperk za drobné dárky a Klubu rodičů a přátel šestky za finanční podporu. Nesmíme zapomenout ani na poděkování naší sbormistryni paní Mgr. Pavle Zerzáňové a naší paní klavíristce Marušce Zajícové a všem kolem za přízeň.

Za Ptáčát(k)a Adéla Ondráčková Nevrlá