Ptáčata mimo hnízdo 2020

Akce/sbor Ptáčata

Je pondělí ráno. Scházíme se na autobusovém nádraží v Šumperku. Všichni jsme na místě včas, autobus je zde také a my odjíždíme!

Cíl naší cesty je do Ústav ekologického vzdělávání v Mladoňově, „POD VRTULÍ“. Ve dnech 27. ledna až 29. ledna 2020 se zpěváci školního pěveckého sboru PTÁČATA z naší školy zúčastnili zimního pěveckého soustředění. Akce tohoto typu absolvuje školní pěvecký sbor pravidelně, a to z důvodu nutnosti intenzivní přípravy na vystoupení, která následují.

I když zpívání je nejdůležitější činností, na soustředění zůstává dosti času i na jiné aktivity. Celým mladoňovským údolím se vinula neprostupná bílá mlha. Paní zima vzala vládu pevně do svých rukou. Sypala na vesnici sníh, vítr foukal a na zemi se tvořil led. Nám však toto nemilé počasí náladu nezkazilo. Z budovy bývalé školy bylo slyšet kromě zpěvu také tóny vycházející z barevných plastových trubek zvaných Boomwhackers a z bedny které se říká Cajón (čti kachón; španělsky bedýnka). Toto muzicírování děti opravdu bavilo. Zpěváčci si také zatancovali na diskotéce, kterou nám přichystali ti nejstarší.

Za celým soustředěním i za programem mimo zpívání stojí paní učitelka Mgr. Pavla Zerzáňová, paní vedoucí vychovatelka Mgr. Adéla Nevrlá a paní korepetitorka Marie Zajícová.  

Děkujeme také mnohokrát za příjemné zázemí, které jsme opět našli v ÚEV Mladoňov. Odjíždíme příjemně unavení. Všichni spokojeni. Užili jsme si to, a ještě se něco naučili. Příští rok znovu na místo hnízdo. Opět tam „Pod vrtulí“.

Mgr. Nevrlá Adéla