Projektový den v ZOO Olomouc

Akce/žirafa

Naše škola pořádala projektový den v Zoologické zahradě na Svatém Kopečku v Olomouci. Vyjížděli jsme ráno autobusem od naší školy, kde byl sraz. Cesta byla příjemná a rychle utíkala.

Když jsme přijeli na místo, prohlédli jsme si zvířata, která nás zajímala.  Poté jsme se rozdělili do dvou skupin. Každá skupina měla svojí průvodkyni, která nám povídala různé zajímavosti a informace o savcích  a jejich životním prostředí. Poté nám paní učitelky daly pracovní list, ve kterém jsme měli zodpovědět otázky týkající se toho, co jsme si z této prohlídky zapamatovali. Potom co jsme test vyplnili, jsme pokračovali v prohlídce ZOO. Někteří z nás šli krmit zvířata ve volném výběhu, někdo se šel občerstvit a někdo se šel podívat na zvířata, která ho zajímala.

Tímto jsme náš výlet zakončili, už nás čekala jen zpáteční cesta domů. V autobuse jsme si povídali o tom, jak se nám výlet líbil, která zvířata nás zaujala a pobavila nejvíc. Výlet jsme si užili a moc se nám líbil.

Co se mi líbilo nejvíc? Nejvíc se mi líbilo, jak nám paní průvodkyně vyprávěla různé zajímavosti o zvířatech. Taky se mi líbilo, že jsme si mohli některá zvířata pohladit nebo nakrmit.

           

Lucie Hamplová, VIII. B

 

Exkurze v ZOO se mi velice líbila. Dozvěděla jsem se plno nových zajímavostí, které se mi budou hodit v hodinách přírodopisu. Paní, která vedla naši skupinku po zoo, byla velice příjemná. Líbilo se mi, že nás také zapojovala do svého výkladu o různých savcích. Jsem ráda, že jsem jela. Během naší exkurze jsme se mohli více sblížit s ostatními spolužáky z vedlejších tříd a hlavně máme nové zážitky.

Tímto děkuji paní učitelce Zatloukalové a paní učitelce Winklerové za krásné prožití tohoto dne.

N. Partischová, VIII. A