Mistrovství České republiky v deskových hrách v roce 2022

Akce/foto

Tak je to pravda? Otázka, která padala od rodičů v sobotu 19. 11. 2022 v pozdních večerních hodinách na nádraží v Šumperku. Ti, kterým byla otázka určena, jen unaveně kývali hlavami.

Ano. Na letošním mistrovství republiky si odnesla malá výprava olomouckého kraje, reprezentovaná žáky ZŠ Šumperk, Šumavská 21 druhé místo v počtu medailových umístění. Obrovský, ne přímo kolosální úspěch. To nikdo nečekal.

Komu se tedy na krku houpaly medaile. Absolutní vítězkou v nejmladší kategorii (do 12 let) ve hře Rummikub se stala Kateřina Flašarová. Ze tří semifinálových a ze dvou finálových kol ani jedno neprohrála. Pro některé doprovody z jiných krajů byla Katka fenomén a chodili se na ni dívat. K úspěchu Katky se přidružil ve stejné kategorii a ve stejné hře její bratr Ivoš. Skončil na druhém, tedy stříbrném, místě.  Ve druhé kategorii (do 16 let) postoupil Adam Musil do finále ve všech třech hrách. Tedy v Rummikubu, Ubongu a v Turboprší. Bohužel si na finálové boje mohl vybrat jen jednu z her. Vybral si Ubongo a skončil na krásném druhém místě. I přes to, že nepostoupil do finále ve hře Turboprší, odnesl si bramborovou medaili, tedy čtvrté místo. Matěj Hubáček, bývalý žák naší školy, skončil v Rummikubu na druhém místě. Jeho bratr Šimon ve hře Ubongo obsadil místo páté.

Tak tedy byla to pravda. V sobotu 19. 11. 2022 odvezli účastníci ze Šumperka jednu zlatou a tři stříbrné medaile. Jak již bylo řečeno KOLOSÁLNÍ úspěch. Gratulujeme a DĚKUJEME.

Mgr. Adéla Ondráčková Nevrlá