Cyklistický kurz

Akce/foto

Cyklistický kurz osmých tříd se konal ve dnech 16. až 19. května 2023. Našimi ochránci byli paní učitelka Winklerová, Papoušková, Rozbrojová a pan učitel Lešingr. Cesta začala v úterý 16. května na hřišti u školy, odjezd nastal po naší první společné fotce, odjížděli jsme plní motivace. Cílem dne bylo: navštívit muzeum tvarůžků v Lošticích a v bezpečí dorazit na ubytování – Dvůr Nové Zámky. Muzeum, ve kterém jsme se dozvěděli spoustu zajímavostí o tvarůžcích, jsme stihli navštívit ještě za sucha, avšak po cestě na ubytování nás zastihl déšť. Dojeli jsme sice durch mokří, ale velmi jsme si to užili. 

Druhý den jsme se probudili do deštivého rána. Po výborné snídaní jsme vyrazili vstříc dalšímu dobrodružství do Sluňákova. Asi hodinu před našim cílem přestalo pršet. Před obědem jsme se šli podívat do Rajské zahrady, kterou vytvořil František Skála. Po dobrém obědě na Sluňákově jsme v dešti vyjeli zpátky na ubytování, kde jsme zakončili dnešní výlet večeří. Po večeři jsme si šli zahrát společenské hry. 

Třetí den jsme začali jízdou do Uničova, kde jsme si poslechli přednášku o historii tohoto města a vystoupili i na radniční věž, ze které jsme měli krásný výhled na celé město a jeho okolí. Náš výlet pokračoval směr základní škola v Litovli, kde jsme měli oběd. Dále jsme jeli do Mladečských jeskyní, kde jsme viděli všechny možné krápníkové útvary a mohli jsme rozpoznat co je stalagmit, stalaktit i stalagnát. Po cestě zpátky jsme navštívili Červenku – Doubravský Dvůr, kde jsme si dali zmrzlinu. Poté co jsme dorazili zpět na ubytování, jsme byli po dnešku všichni tak vyčerpaní, že se nekonaly ani společenské hry. 

Poslední den jsme se nasnídali a vyrazili na cestu domů. Celkově jsme najeli 172 km. Všichni si odnášíme krásné vzpomínky na společně strávené dny.

Děkujeme moc, že z nás učitelé nezešíleli a také patří velký dík kuchařkám z ubytování za skvělou péči o naše plná břicha.  

Lukáš Bartuněk,  VIII. A